3 ting du skal huske når du rejser

Den første fredag i starten af efterårsferien anses som den største rejsedag i hele Danmark, fordi efterårsferien er placeret i uge 42 for alle i Danmark. Det kommer måske bag på mange, at den ligefrem er den største rejsedag i løbet af året, men dette giver god mening i forhold til at sommeren er spredt ud over mange uger og vinterferien løber fra uge 5 til 9. Når en stor del af den danske befolkning rejser til udlandet i efterårsferien, er det yderst vigtigt man husker de mest basale ting. Vi har derfor lavet en kort liste med de ting, som vi finder mest vigtigt til rejsen.

Indholdsfortegnelse

1. Det blå sygesikring

Det gule sygesikringskort blev erstattet af det blå sygesikring for nogle år siden, det skabte en del forvirring vedrørende dækning og hvordan og hvorledes med hjemtransport. Det blå sygesikring dækker dig i hele Europa, men du bliver behandlet efter gældene regler som en normal statsborger i det givne land, som du har valgt at rejse til. Dette kan medføre enkelte omkostninger, hvis du er så uheldig at blive syg og få brug for en ambulance. Det er derfor en god idé, at læse mere detaljeret om disse dækninger. Du kan læse mere omkring det blå sygesikringskort dækning her.

2. Rejseforsikring

Selvom du har det blå sygesikringskort med på din rejse, vil det stadig være nødvendigt med en decideret rejseforsikring. Det er primært den omstridte hjemtransport, som ikke er dækket af det blå sygesikringskort. Dette vil blive betalt af din rejseforsikring samt de eventuelt andre omkostninger, som du ved nogle tilfælde skal betale selvom du har det blå sygesikringskort med.

3. Naboer

Der er større risiko for indbrud i mens du er på ferie, fordi huset ser mere ubeboet ud end når i er hjemme. Det første tip vil være at lade boligen se lidt beboelig ud. Det kan være med automatiske tændingstider for noget af lyset i huset eller i tænder og slukker noget lys via en app, hvis i har nogle lidt mere moderne pærer. Derudover kan man med fordel alliere sig med sine naboer, så de tømmer postkassen og hele tiden holder øje med ubudne gæster.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *