4 gode oplevelser/seværdigheder i Århus

Århus er den anden største by i Danmark – kun overgået af hovedstaden København. Århus bliver også kaldt smilets by, som var en del af en større marketingkampagne for år tilbage. Dette har hængt ved lige siden, og er derfor en af de mest besøgte byer af danskerne selv. Der er mange sjove oplevelser i Århus, så vi har samlet 4 oplevelser til den danske turist.

Indholdsfortegnelse

1. Tre på stribe

Historien går på en dansk kone og fransk mand, der for mange år siden havde en restaurant sammen. Det er den populære restaurant, Sct Oluf, der ligger på Mejlgade i Latinerkvarteret. Historien går desvære at de blev skilt og efterfølgende åbnede hver deres restaurant ved siden af den gamle restaurant, som de valgte at beholde sammen. Det er altså muligt at besøge tre restauranter, der ligger lige ved siden af hinanden og er helt identiske. De kan findes på følgende adresser:

Sct Oluf: Mejlgade 33

Olinico: Mejlgade 35

Olibistro: Mejlgade 41

2. Lasergame

Lasergame eller laser tag, som det også kaldes nogle gange, er en mildere version af det populære paintball. Den eneste forskel på disse to typer aktiviteter, er, som du nok har gættet, at man “skyder” hinanden med laser og får altså ikke store blå mærker efter en times spil. Hvis du gerne vil spille lasergame i Århus, kan du spille det ved lasergame-danmark.dk.

3. ARoS

Du har sikkert hørt om det før, ARoS Århus Kunstmuseum, er med sine 20.700 kvadratmeter og 10 etager et af Nordeuropas største kunstmuseer. Museet indeholder meget varieret kunst, så du finder kunst fra den danske guldalder over dansk modernisme til international nutidskunst. Derudover bliver der løbende holdt særudstillinger samt løbende udskiftet kunst fra museets eget lager af imponerende 8.000 værker.

4. Den gamle by

Århus er ikke kun for fest og farver, men indeholder også verdens første frilandsmuseum for købstædernes kultur og historie. Dette hører også til museumsgenren, som er utrolig veludført med sine 75 huse, der skal vise husene mellem 1500- til 1800-tallet.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *