Disse 5 seværdigheder skal du opleve i Provence

En stor del af danskerne er blevet lune på det skønne Provence-område i Frankrig, som er kendt for sine mange lavender og rigtig gode vin. Det er med til at øge turistandelen af danskere i det franske, så vi har samlet en liste over seværdigheder i Provence. De er valgt ud fra mine regne oplevelser i området, så du må meget gerne anbefale andre spændende seværdigheder, hvis du mener jeg mangler nogle stykker.

Indholdsfortegnelse

1. Avignon

Avignon er en lille fransk by med ca. 100.000 indbyggere. Byen er kendt for sin smukke bro, Pont St. Benezet, der er tildækket af turister i løbet af sommeren. Byen indeholder også mange museer, som primært omhandler de tidligere paver, der har boet i den smukke by. De i alt 9 paver har boet i le Palais des Papes, der på dansk kaldes Pavepaladset. Paladset er mange etager højt og fylder en stor del i den indre by. På toppen af paladset ses en flot guldstatue.

pave palads

2. Marseille

Marseille kaldes også for fiskernes by, da byen primært var beboet af fiskere for mange år siden. Du kan besøge den gamle fiskerby, som er en del af det nuværende Marseille. Byen er også kendt for at være det eneste sted i verden, hvor du kan få den rigtige Bouillabaisse, som er kendetegnet ved en lang række ingredienser og måder fisken bliver lavet på. Dette har en lille håndfuld restauranter skrevet under på, så du er helt sikker på at få den serveret efter kunstens regler.

3. Kirken Basilique Saint Victor

Denne kirke ligger i byen Marseille, men fortjener sit eget afsnit på grund af kirkens historie. Kirken er den ældste i kirken og ligner til forveksling et stort fort. Kirken har en meget dramatisk historie, som går på at helgenen led martyrdøden ved at blive knust mellem to møllesten. For et mindre beløb kan man besøge krypten og katakombene, som ligger et lille stykke under kirken.

4. Musée dArt Moderne et dArt Contemporain

Det verdenskendte museum ligger i byen, Nice, der er kendt for sin moderne kunst. På dette museum finder du et hav af kunstmalerier, som primært fokuserer på franske navne.

5. Les Gorges du Tarn

Den berømte kløft er eftersigende Frankrigs svar på Grand Canyon, der med sine 80 kilometer længde og op til 500 meter dyb, er et syn for sig selv. Det er muligt at tage en bådtur, så man kan sejle forbi kløften og udforske det store område.

Du kan finde flere oplevelser på http://oplevelses-guiden.dk/ eller læse mere om nærområdet Ardèche.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *