Få en lettere flyvetur med ungerne

De fleste kender glæden ved at rejse ud af landet til et varmt sted, hvor man kan slappe af og nyde livet lidt. Det hele er dog ikke så simpelt når man først får børn, der også skal med og kræver en del opmærksomhed. Der er dog nogle gode råd når du flyver med børn, så du stadig kan få slappet af.

Indholdsfortegnelse

Forventningens glæde

De fleste børn elsker at glæde sig til noget og det kan optage dem i mange timer, samt få dem på andre tanker, hvis man nu står i en situation, der helst skal glemmes. F.eks. er det ikke smart at proppe dit barn med slik og søde sager i lufthavnen, får så står du bare med et par hyperaktive krudtugler, der vil have endnu mere. I stedet kan du fortælle dem, at der er slik og cola på hotellet, så de kan glæde sig.

Glæden ved forventninger virker også på andre måder. Hvis du f.eks. ved at du får problemer med at lokke dit barn ind i flyet, eller de er bange for selve rejsen, så giv dem en lille ting som de kan se frem til at bruge på rejse destinationen. Du kan f.eks. finde badetøj udsalg, og give dem en fin ny badedragt, som de kun kan bruge når de kommer frem til den store pool eller det eksotiske hav.

Få styr på nysgerrigheden

Børn er nysgerrige af natur, og det er ikke ligefrem noget, der er et godt tip til at ændre, altså er det noget man må accepterer. Du kan dog få styr på den enorme nysgerrighed ved f.eks. at medbringe deres yndlingslegetøj i flyet, og efter eventuel mad serveringer, kan i også gå en tur gennem flyet. Dette har den virkning, at dit barn, får set de andre passagerer og resten af flyet, og dermed får stillet lidt af sin nysgerrighed, så de bedre kan slappe lidt af efter.

Du kan også tage en god højtlæsningsbog med, som børnene måske kender lidt af, så de rent faktisk får lyst til at høre mere og følge med i stedet for at side og tænke på noget helt andet, som kan få dem på afveje.

Husk roen

Når du har børn med, nytter det ikke at stresse over flyafgange, eller hvor flyet egentlig går fra. Derfor bliver du også nød til at være forberedt og komme i god tid, så du har tid til at gå rundt og finde dig til rette, samtidig med at der er tid til børnenes ofte lidt andre ideer om hvilken vej i skal gå. Din uro smitter også af på børnene og skaber en mere negativ oplevelse af rejsen, så husk at bevare roen for dette kan de også mærke.

Hav heller ikke for høje forventninger om at i f.eks. kan shoppe lidt i lufthavnene og finde maden der, for tiden i en lufthavn er for det første bedre brugt på at forklare og stille børnenes nysgerrighed, og så går tiden bare ekstremt hurtigt med børn og deres uplanlagte ideer om, hvad tiden ellers skal gå med. Husk derfor at få spist hjemmefra, og hav noget med i tasken når de begynder at klager over rumlende maver. Det er også godt at få brugt tiden på at vandre rundt i den store lufthavn, får på den måde, får børnene brændt meget mere energi af, hvilket resulterer i, at de lettere kan slappe af ombord på flyet og dermed give dig din længe ventede pause til bare at læne dig tilbage og nyde livet.

Tryk i ørene

Som et lille bonus tips, er det også vigtigt at huske at man let kan få proper I ørene, på grund af trykket ved flyets start og landing. Dette kan være en meget voldsom oplevelse for børnene, så det kan hjælpe lidt at give dem noget væske eller for de lidt større, noget karamel eller tyggegummi, som for dem til at synke oftere og dermed ikke opleve trykket på samme måde.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *