En fed ferie til Provence

Overvejer du at tage et lille smut til udlandet, så burde Provence helt sikkert indgå i dine overvejelser. Det er en fantastisk provins i det sydøstlige Frankrig, som lever op til alle turistkravene, med både god mad, god vin, fascinerende kultur, skøn natur og rigeligt med solskinstimer. Vil du vide mere om en sådan drømmerejse, så er der her lidt god viden og et par gode tips til din ferie i Provence.

Indholdsfortegnelse

Maden

Stort set uanset, hvor man vælger at rejse hen, så er maden virkelig en af de vigtigste faktorer, som også er afgørende for feriens succes. Netop på dette punkt lever Provence fuldt op til ethvert krav, du kan have. Du vil dog opleve, at maden primært vil være præget af en ret krydret smag, hvor især hvidløg, friske urter, tomater, oliven, aubergine og citron vil være meget fremtrædende. Lyder dette ikke lige som noget for dig, så bliv ikke afskrækket. Det er stadig en mulighed at få fingrene i mere velkendt mad og ikke særlig besværligt.

Vil du dog udfordrer dig selv, så er det som altid, en god ide at prøve noget af den nationale mad. Dette kan også ende ud med at give gode minder og en fed oplevelse i sig selv. Du kan f.eks. give dig i kast med aïoli, grøntsagsgratin, ratatouille eller snegle, med et godt glas vin til, som du eventuelt kan bruge til at skylle ned med.

Oplevelser

Ja oplevelser er heller ikke en mangelvare i en provins som Provence. Besøg f.eks. Verdon slugterne, som godt kan give dig lidt en fornemmelse af at befinde dig i USA ved Grand Canyon. Smukke floder og klipper kan du også støde på, og for dem der godt kan lide den aktive ferie, er der selvfølgelig også mulighed for vandaktivitet her. For den kulturelle rejsende, er der også de gamle byer, som f.eks. Arles, der både er utrolig smuk og bære meget historie fra Vincent van Gogh. Avignon er et andet sted der er godt til den historieinteresserede. Cafeer og hyggelige restauranter er der også rigeligt af, samt et par varme kilder og kurbade.

Dette er dog kun et kort uddrag af, hvad der er mulighed for at lave i en provins som Provence, så for dig der er nysgerrig, læs mere om seværdigheder i Provence.

Sengen

Alt er godt, når der bade er god mad og rigeligt med fede oplevelse, men en seng ville nu ikke være nogen luksus. Det kan den til gengæld godt være, da du sagtens kan score dig en virkelig dejlig feriebolig i Provence. Et hotel eller billigere alternativer er selvfølgelig stadig en mulighed, men har du muligheden, vil en sådan feriebolig, virkelig være en fed oplevelse i sig selv.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *