Find den perfekte skjorte

At finde en skjorte, som passer helt perfekt, kan være lidt af en udfordring, men da prisen for de fleste gode skjorter til mænd ligger i den høje ende, har de fleste nok et ønske om at ramme plet ved første køb.

 

Størrelse

En skjorte kan hurtigt komme til at se for stor eller for lille ud, hvis man ikke er helt sikker på, hvordan den skal sidde – ærmerne kan være for lange eller skulderbredden for stor. Det resulterer i, at skjorten hænger løst og på den måde ser alt for stor ud. Ærmerne skal gå til slutningen af håndleddet, når man står med strakte arme ned langs siden, og med hensyn til skulderbredden kan man tage udgangspunkt i syningen på skulderen. For at få det perfekte fit skal den nemlig sidde lige der, hvor skulderen bliver til arm. Sidder syningen for langt oppe på midten af skulderen, er skjorten for lille, og sidder den på overarmen er den for stor.

 

Farve

Skjorter til mænd findes i stort set alle de former og farver, man kan forestille sig. Farven kommer selvfølgelig helt an på, hvad man skal bruge skjorten til. På kontorarbejde og til formelt brug, går man altid sikkert i byen med neutrale farver som hvid eller lyseblå. Ensfarvede skjorter er også lettere at matche med et slips. Mønstrede skjorter til mænd fungerer godt, hvis man ikke skal have slips på, og passer bedst ind i mere casual sammenhænge, men alt efter hvor prangende mønstret er, kan man godt bruge den til andet også.

 

Stil

Skjortens stil – altså om den skal være slim fit, modern fit eller traditionel – kommer an på, hvad man selv foretrækker samt hvilken kropsform, man har. En skjorte med traditionel fit er den klassiske skjorte, der sidder løst på kroppen. En modern fit skjorte er lidt smallere end en traditionel skjorte, og passer til langt de fleste kropstyper, fordi den hverken sidder meget løst eller meget tæt. Slim fit skjorter er betydeligt smallere end andre typer skjorter og passer primært til slanke personer, da den sidder stramt omkring brystet, siderne og armene.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *