Hop i sadlen på din ferie

En ferie kan holdes på mange forskellige måder. Nogle synes, at badeferien er det skønneset af alle. Nogle er mest til en charterrejse, som de mener, er toppen. De aktive er måske mere til en vandretur. Og så er der dem, der er til bilferie og camping. Men hvis du gerne vil røre dig lidt, og er glad for natur og god motion, kan du overveje, om du skal hoppe i sadlen og tage på en cykelferie i år. En cykelferie kan være yderst spændende, og super sjov for hele familien. Men hvis du overvejer at bevæge dig ud i sådan en slags ferie, er det flere ting du skal gennemtænke, inden du skal afsted.

Indholdsfortegnelse

Turen rund i Danmark

Hvis du ikke har været på cykelferie endnu, og gerne lige vil prøve det af, inden du kaster dig ud i det helt store projekt, kan du starte med at tage en cykelferie i Danmark. Landet er jo heldigvis relativt fladt og dermed relativt gavnmildt at cykle rundt i. Man kan tage på en kortere tur fra hjemmet og ud, hvor man kan teste, hvad man selv og sine eventuelle rejsemakkere synes om sådan en slags tur. Dermed kan man også lige få testet sin kondition, for at se hvor meget man kan holde til, og hvor udkørt man er dagen efter sådan en cykeltur. Der er mange forskellige steder, man kan cykle i Danmark. Hvis man har et sommerhus et stykke væk, kan man cykle frem og tilbage med en enkelt overnatning. Hvis man gerne vil lidt længere væk, kan man tage en bil, og så leje sig en cykel, måske på en ø, hvor man så kan cykel rundt i nogle dage eller måske nogle uger, og få set øen.

Til udlandet

Hvis man er en af de mere erfarende cyklister, kan man tage cyklerne op på bilen og køre ned sydpå. Dermed kan man komme langt væk og få set nogle helt andre omgivelser, end dem vi har herhjemme. Man har muligheden for at cykle derudaf med vinden i håret og farten i dækkene. Hvis man så har en enkelt dag, hvor man er træt, har man mulighed for at tage bilen rundt i stedet. Der er mange forskellige nærtliggende lande, hvor man har mulighed for at tage en god og tilgængelig cykelferie. Man kan beslutte sig for, hvilket vejr og hvilken natur man er til og så ellers sætte sig i bilen og køre mod destinationen. Der er også mange forskellige typer landskab at vælge mellem. Her skal du tage stilling til, om du vil tage på cykeltur i bjerge eller finde noget mere fladt land, hvor du kan cykel langt og roligt.

Udstyret

Hvis du skal på en af de helt store cykelture, er den gamle rustne cykel, du har hjemme i skuret, nok ikke den oplagte mulighed. Du skal i stedet ud og finde dig en ordentlig cykel, som fungerer for dig og din krop. Selvom nyt cykelgear kan virke dyrt, kan det godt betale sig at have en ordentlig cykel, noget ordenligt udstyr og noget ordentlig beskyttelse, hvis der skulle ske et uheld på turen. Hvis du skal have en cykelferie på racercykel, kan du finde en let cykel, hvor du bare kan få fart på. Hvis du gerne vil kunne holde ud hele turen, er det en god ide at få noget professionel hjælp, til hvilken type udstyr der passer til din type cykelferie.

Hvis du har i tankerne at skulle ud på den helt hårde tur, skal du også tænker over, hvilken mad du skal have med. Det er nemlig vigtigt, at du holder dit energiniveau stabilt, så du ikke går sukkerkold midt under turen. Der er mange forskellige typer af pulver og andre små pakker med gele og barer, som er designet specielt til sådan nogle lange og hårde ture. Når du nu alligevel skal spørge ind til dit udstyr, kan du også undersøge om hvilke produkter og mærker der er anbefalelsesværdige, og som passer til din ferie.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *