Kom i gang med at opfylde din drøm om at studere i udlandet
Mange rejselystne unge går rundt med drømmen om at komme på udveksling eller komme til at studere i udlandet. At bo i udlandet som ung og studerende er en stor omvæltning, men helt klart noget som man vil få fordel af resten af sit liv. Men hvad skal man egentlig gøre for at melde sig til et program, der sender danske unge til udlandet i et semester eller et helt skoleår? Og hvad så når man er blevet optaget på programmet? Læs herunder hvordan du kommer lettest igennem processen.
Indholdsfortegnelse
Find den rette organisation til dig
Der er så mange forskellige organisationerne, der tilbyder og tager sig af studieår i udlandet, at det kan være svært at vide, hvad der er bedst at vælge. En god start er at kigge på deres priser – de varierer nemlig fra organisation til organisation. Så snart du har fundet frem til en håndfuld organisationer, hvis prisklasser passer dit budget, kan du begynde at kigge nærmere på de enkelte organisationer og deres programmer. Læs en masse anmeldelser – både gode og dårlige, snak med selve organisationen for at få en idé om, hvordan deres arbejdsindsats er, og om de er til at stole på og kig nærmere på hvordan deres programmer er bygget op. Så snart du har fundet den organisation, du gerne vil rejse med så kontakt dem, og så hjælper de dig godt på vej.
Har din skole aftaler med udenlandske skoler?
Mange universiteter har venskabsskoler og specielle aftaler med udenlandske universiteter. Snak med din skole og hør om de kan tilbyde dig noget godt, så du ikke behøver at inddrage en organisation, men kan tage på et studieår igennem din skole i stedet.
Skriv en god ansøgning hvori du præsenterer dig selv bedst muligt
Hvis du vælger at skulle rejse med en organisation, skal du helt sikkert skrive en ansøgning for at blive optaget på deres program. I denne ansøgning skal du være ærlig og ikke overdrive om dine bedrifter eller skrive noget om dig selv, som ikke er rigtigt. Organisationen kommer muligvis til at bruge ansøgningen til at matche dig med en skole eller måske endda en værtsfamilie, så hvis du ikke er 100% ærlig, når du præsenterer dig selv, ender du muligvis et sted, hvor du egentlig ikke passer ind. I din ansøgning skal du fokusere på dine positive sider, men også være ærlig omkring dine svage sider, så personen, der kommer til at læse ansøgningen igennem, får et godt billede af, hvem du er.
Spar penge sammen
Et studieår i udlandet koster mange penge – både før afrejse og under opholdet. Hyrer man en organisation til at skulle tage sig af alt det praktiske, skal man ofte betale et stort beløb til organisationen, før man rejser. Desuden kommer de fleste til at bruge langt flere lommepenge end derhjemme, og det skal man også være forberedt på. Før afrejse skal man desuden betale ekstra beløber for diverse vacciner, visum, lægeerklæringer og eventuel fornyelse af pas. Lån penge hos lån.dk, hvis det presser på. Selvom det ikke er fedt at skulle tage et lån, kommer du helt sikkert ikke til at fortryde det. Når du endelig har mulighed for at studere i udlandet, bliver du glad for, at du har mulighed for at gå all in og ikke gå glip af noget, uden at du skal bekymre dig om penge undervejs.
Hav papirerne i orden i god tid
Når man skal opholde sig i et andet land i en længere periode, er papirarbejdet noget af det vigtigste, man skal have styr på. Det er vigtigt, at man har et gyldigt visum, og siden det skal laves på en ambassade, og godt kan være et godt stykke tid undervejs, skal man gøre det flere måneder i forvejen, så man er helt sikker på, at alt er i orden, når afrejsen nærmer sig. Tjek desuden at dit pas er gyldigt og vær opmærksom på, at nogle lande kræver, at ens pas skal være gyldigt i op til seks måneder efter man forlader landet, når man rejser på et visum. Hvis dit pas skal fornys, skal det også gøres i god tid. Hav desuden altid dine forsikringspapirer og vaccinationsattester med dig når du rejser.
