Oplev Bayern München på Allianz Arena

Bayern München er Tyskland største klub og er en af Europas helt store sværvægtere. De spiller deres hjemmekampe på det imponerende Allianz Arena, hvor hjemmepublikummet næsten altid bliver forkælet med lækkert spil og tre point.

Siger du tysk fodbold, siger du helt automatisk også Bayern München. De tyske giganter har stort set altid markeret sig flot i både nationalt såvel som internationalt fodbold, og i begge kategorier er de frygtet vidt og bredt for deres mange stjernespillere og sublime fodboldspil.

Indholdsfortegnelse

Allianz Arena – modstandernes mareridt

Tager du på en fodboldrejse til Bayern München og Allianz Arena, kan du godt forvente at se et hjemmehold, der spiller sprudlende fodbold og leverer tre point til det krævende hjemmepublikum. Der er næsten sejrsgaranti, når Bayern München spiller på eget græs. Således er det per 21. marts 2018 hele 36 Bundesliga-hjemmekampe siden, at Bayern måtte kapitulere. Det svarer til én tabt hjemmekamp i over to og en halv sæson. Det er der ikke mange hold, der kan gøre efter!

Men Bayern er også bare bedst! Det er slet ikke for sjov, at de per førnævnte dato har vundet det tyske mesterskab fem år i streg – og samtidig er så godt som sikre på det sjette. Kommer mesterskabet som forventet i hus, vil det være klubbens 28. af slagsen, hvilket er suverænt flest af alle.

Disse mesterskaber bliver som nævnt ikke mindst hevet i land via den frygtede hjemmebane Allianz Arena. Det er et nyt og topmoderne stykke arkitektur fra 2005, som rummer vanvittige 75.000 tilskuere. Og tyskerne er kendte for at fylde deres stadions op til randen, så forestil dig lige, hvilken kulisse Bayerns hjemmebane har at byde på.

Weissbier og arkitektur

Når du alligevel er i Tyskland og München, vil du måske også gerne prøve lidt af de lokale fornøjelser. Står den i den sammenhæng på tysk øl og natteliv, bliver du helt sikkert ikke skuffet. Tag for eksempel på det populære Jazzbar Vogler, hvor du kan nyde en øl og noget rigtig godt jazzmusik på én og samme tid. Ellers er der selvfølgelig også rig mulighed for at besøge tyske ølstuer samt diskoteker.

Skal det hele ikke skal gå op i weissbier og sene nattetimer, er der også masser af flot natur, parker og bygninger, du kan lade dig betage af. Af arkitektur og specifikke steder kan nævnes Olympic Tower, Königsplatz, New Town Hall, BMW Headquarters og meget, meget mere. München emmer af usete skatte, du vil elske at opleve!

Grænsehandel eller kort transporttid?

Vælger du at køre selv, tager det omkring 11-12 timer. Ellers kan du tage flyveturen, som højst tager en fjerdedel af den tid. Det er smag og behag. Tager du automobilen med, kan du jo lige så godt stoppe på vejen hjem og handle lidt ved den dansk-tyske grænse. Dét i sig selv er jo en oplevelse, vi danskere elsker!

Men der er bestemt også fordele ved at lade bilen blive hjemme foruden den kortere transporttid. Tyskerne er kendte for deres ordenssans, og den kan du drage nytte af, når du skal hen til stadion, som ligger cirka 14 kilometer fra centrum. Det er nemt og billigt at tage U-Bahn – ordnung muss sein!

Uanset om du er Bayern München-fan eller ej, er det altid en kæmpe oplevelse at komme på Allianz Arena. Så få bestilt dine billetter til din favoritkamp, inden naboen køber de sidste for snuden af dig!

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *