Opnå rejsetilladelse til USA

Sommeren er kommet til Danmark på trods af det svingende vejr, og uanset om du gør dig klar til et sabbatår i USA eller bare en dejlig lang storbysferie, så er det på tide at få din rejsetilladelse i orden. Det er nemlig påkrævet af alle indrejsende til USA, at de skal have en elektronisk rejsetilladelse inden de ankommer.  

Indholdsfortegnelse

Ansøg om visum

Der er mange ting der skal i orden inden din afrejse til USA, og et af dem er et visum. Det er en god ide at ansøge om visum i god tid og undersøge hvorvidt du skal have ikke-immigrantvisum, til midlertidige ophold inklusiv rejser for at studere eller arbejde, eller om du skal have et immigrants visum til mere permanente opholdstilladelser. Desuden er det vigtigt at vide at et visum ikke garanterer din indrejse til USA, men kun er et skridt på vejen.

Ansøg om ESTA

Hvis du rejser som dansk statsborger, skal du lave en ESTA ansøgning, før afrejse. Det er ikke det samme som et visum men mere som en autorisation til forudgående at rejse ind i USA, og det anbefales at anskaffe dit ESTA mindst 72 timer før afrejse. Desuden er det en god ide at undersøge om du lever op til kravene får at få ESTA i god tid, så det ikke er noget du skal stå og stresse med i sidste øjeblik.

Vær forberedt

Ja selvom der er meget at tænke på lige op til en rejse så er det vigtigt at disse praktiske ting er i orden, for det er dit eget ansvar at overholde ind- og udrejsereglerne i USA, og det er rigtigt surt at blive nægtet adgang til flyet fordi du glemte at få undersøgt alle kravene til din rejsetilladelse, så husk at forberede dig grundigt, så der ikke er noget der ødelægger din rejse.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *