Problemer efter rejsen?

De fleste kender følelsen af at komme hjem fra en fed ferie og så går maven i stå eller man kan ikke sove eller noget helt tredje. Det er ikke en fed følelse, og den ødelægger lidt det ellers positive billede du havde af ferien. Her er der derfor nogle tips til rejsebivirkninger, så du hurtigere kan komme ovenpå igen og glædes ved mindet om den fede ferie.

Indholdsfortegnelse

Jetlag

Hvis du har rejst langt, til en andre tidszone, er det meget normalt og udbredt at opleve lidt jetlag. Blandt symptomerne for dette er problemer med at falde i søvn, urolig søvn og træthed om dagen og der findes ’næsten’ ikke noget værre end ikke at kunne nyde en god nattesøvn i sin egen seng, når man kommer hjem efter en lang rejse, hvor man har måtte finde sig i den seng, der nu var der. Et tip er at ændre sin døgnrytme gradvist, i stedet for at forvente at du kan sove til normal tid den første nat. Accepter at du går lidt senere i seng og så kan du gå en smule tidligere i seng i morgen.

Maven problemer

Feriemave er også utroligt udbredt og kan være meget ubehagelig. Hvis du lider af forstoppelse, kan du tage afføringsmiddel i tabletform, der fås på apoteket, der langsomt for gang i din mave og dit tarmsystem igen. Den samme metode kan også bruges, hvis du føler at du ikke kan komme af med noget, men ikke har forstoppelse. Noget helt tredje som nogle ikke tænker over, at du på ferien har spist meget fremmed mad, hvor du har fået nogle bakterier ind i munden. Derfor kan det være en god ide at opsøge en tandlæge eller tandklinik, for at sikre dig at der ikke er nogle bakterier der sidder og gemmer sig. Problemet er dog at det ikke er alle tandlæger der har åbent hele sommeren, så hvis du står og mangler en tandlæge i Sønderborg, skal du overveje at kigge efter andre tandlæger i Sønderborg.

Velkendt mad

Det kan godt være svært, men nogle gang er det bedst for din mave at holde dig fra den velkendte danske mad i et lille stykke tid. Mad som rugbrød, kan f.eks. være meget hårdt for maven, hvis du har været væk i længere tid, så hvis du er blevet inspireret af fremmedmaden, er dette tiden til at afprøve det.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *