Sådan får du en drømmeskiferie i Østrig

Østrig er efterhånden gået hen og blevet en særdeles populær destination blandt en stor del af de danske skiløbere. Landet har da også investeret rigtig mange penge i netop at forbedre deres skiområder og diverse dertilhørende faciliteter. Og denne investering må siges at have båret frugt. Østrig byder nemlig på en række attraktive skiområder med mange bredt appellerende fordele.

Hvis du tror, at Østrig også kunne være en god skiferiedestination for dig men ikke er helt sikker på, hvordan du bedst udnytter landets skiferierelaterede potentiale, er du kommet til det rette sted. Her finder du nemlig en kort gennemgang af de aspekter, du med fordel kan være opmærksom på, når du vil sammensætte en skiferie til Østrig, som passer til netop dig og dine behov.

Indholdsfortegnelse

Find et skiområde som byder på passende udfordringer

Når du vil holde skiferie i Østrig eller et hvilket som helst andet land, er det naturligvis fordelagtigt, at du kommer til et skiområde, hvor du har mulighed for at finde pister, som matcher dine evner indenfor skisporten.

Et af de positive aspekter, som i høj grad kendetegner mange af Østrigs skisportsbyer, er heldigvis, at disse byder på et bredt udvalg af passende pister, uanset hvilke skimæssige færdigheder du måtte besidde. Derfor er der generelt gode chancer for, at det østrigske skiområde, du vælger at lade din skiferie gå til, også vil have nogle løjper, som kan give dig de rette udfordringer.

Hvis du gerne vil have et meget stort udvalg af pister, er der dog alligevel nogle af skiområderne i Østrig, der vil være mere oplagte at besøge end andre. Eksempler på sådanne skisportsbyer kunne være Flachau, Wagrain eller Wilder Kaiser. Disse tre byer har nemlig det til fælles, at de rummer en samlet længde af pister på flere hundrede kilometer. Og blandt alle disse pister kan man både finde lange begyndervenlige strækninger uden stejle stigninger og mange røde og sorte løjper til de mere øvede skiløbere og skisportseksperterne.

Find frem til de rette oplevelser

Det er dog ikke kun dine muligheder for at møde de rette udfordringer på løjperne, der er en medbestemmende faktor, i forhold til hvor vellykket din skiferie i Østrig bliver. En perfekt skiferie i Østrig byder nemlig også på gode oplevelser udenfor pisterne. Derfor er det en god idé at tage til et østrigsk skiområde, hvis oplevelsestilbud passer til din personlighed og smag.

Hvis du for eksempel gerne vil have mulighed for at nyde varmt vand og selvforkælelse under din skifere, kan du overveje at tage til den populære skisportsby, Wagrain. Her kan man nemlig finde badelandet, Wasserwelt, som ikke kun byder på vandsjov, men også diverse wellnessfaciliteter.

Det kan også være, at du bare gerne vil holde ferie et sted, hvor der er gode muligheder for at slappe af i festligt lag, når dagens skiløb er overstået. I så fald vil Østrigs skiområder generelt være oplagte som mulige destinationer for din næste skiferie. De østrigske skibyer er nemlig blandt andet kendt for at indeholde mange afterskibeværtninger af ypperlig kvalitet. Men hvis du vil være helt sikker på at kunne komme til et brag af en afterskifest i Østrig, så kan du tage til skiområdet, Schladming. Her finder du nemlig Østrigs største afterskisted, Tenne, som kan rumme mere end 3000 gæster. I øvrigt kan en by som Schladming også være fordelagtig at besøge, hvis du godt kan lige at shoppe og få kulinariske oplevelser på din skiferie. Schladming indeholder nemlig en hyggelig gågade med forskellige butikker og stemningsfyldte restauranter, der byder på diverse østrigske lækkerier.

Overvej dine transportmuligheder

På grund af Østrigs placering i forhold til Danmark er det både muligt at bestille flyrejser og en kør-selv-ferier til landets forskellige skiområder. Disse to muligheder kan appellere til forskellige personlighedstyper, og det er derfor en også god idé at overveje, hvilken transportform der passer bedst til dig, inden du bestiller din skiferie til Østrig.

Hvis du eksempelvis er meget økonomisk bevidst og godt kan lide selv at have styr på, hvordan transporten til og fra dit feriested forløber, vil det være oplagt at tage bilen til Østrigs alper. Men er du derimod mere til så kort transporttid som muligt, og ønsker du at ankomme helt udhvilet til dit skiferiested, er flyrejsen formentlig det bedste alternativ til dig.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *