Sådan sikrer I, at erhvervsrejsen bliver en succes

Af og til skal erhvervsfolk deltage i grupperejser med et specifikt fagligt mål for at pleje kontakter rundt om i verden og få nye idéer og inspiration. Erhvervsrejser er således en god og nødvendig investering for en virksomhed, som ønsker at udvikle sig og stå stærkt i branchen. Der er dog forskellige måder at se erhvervsrejser på. Nogen ser det som et nødvendigt onde, der er dyrt og besværligt, mens andre ser det som en unik mulighed for indhente ny viden og udnytte rejsens potentiale til fulde. Det kan bl.a. gøres ved at udnytte den pågældende destinations muligheder for at få gode oplevelser sammen. På denne måde holdes fokus stadig på det faglige, men de fælles oplevelser for medarbejderne vil styrke sammenholdet, hvilket kan omsættes til mere effektivt samarbejde hjemme på arbejdspladsen.

Det kan altså være særdeles gavnligt for en virksomhed at sende medarbejdere afsted på erhvervsrejser af og til, så de kan komme tilbage med fornyet energi og inspiration, der forhåbentligt kan føre til nye løsningsforslag i virksomheden. Det er dog ikke nogen nem opgave at arrangere en succesfuld erhvervsrejse, så hvis I er interesserede i at finde ud af, hvad I bør tage med i overvejelserne, når den næste rejse skal planlægges, kan I læse med i det følgende og få et indblik i dette.

Grundig planlægning danner basis for en vellykket rejse

Det kan være en svær opgave at holde styr på alle de praktiske detaljer omkring en erhvervsrejse. Dette er dog en forudsætning for, at rejsen bliver så succesfuld og behagelig så mulig. Inden man tager afsted på en erhvervsrejse, er det derfor vigtigt at få styr på følgende ting:

  1. Først og fremmest bør man altid bestille i så god tid, som det kan lade sig gøre. Ved at bestille i god tid er man sikret, at der er flest muligheder, fordi flyafgange og hoteller ikke er fuldt bookede. Der vil således være langt mere, som kan lade sig gøre, hvilket skaber bedre forudsætninger for, at en optimal løsning findes. Erhvervsrejser strækker sig ofte over en kortere periode, hvilket resulterer i, at mange ønsker en så komfortabel og kort transporttid så muligt, da der ikke er tid til at slappe af ved ankomst. Kort og komfortabel transport er altså essentielt for, at man kan være frisk og veludhvilet ved ankomst og således få mest ud af rejsen.
  2. Dernæst bør man overveje, om der er behov for billeje. Hvis dette er tilfældet, kan det anbefales at bestille hjemmefra, således at der står en klargjort bil til brug, lige når man træder ud af lufthavnen. Hotellets beliggenhed er meget vigtig ting, man skal overveje. Her bør konference- og mødefaciliteter afgøre lokationen, så hotellets beliggenhed er så tæt på mødestedet så muligt. På denne måde sparer man en hel del transporttid og udnytter således tiden langt mere effektivt sammenlignet med, hvis der er meget transporttid.
  3. Til sidst kan man overveje, om ekstra aktiviteter som restaurantbesøg, kulturelle oplevelser eller andet skal inkorporeres i erhvervsrejsen. Alle disse faktorer skal selvfølgelig overvejes nøje med udgangspunkt i budgettet. Så her må man prioritere, hvad der er vigtigst i den pågældende rejse.

Opnå store fordele ved at overlade planlægningen til professionelle

At planlægge en erhvervsrejse er altså en tidskrævende og til tider besværlig proces. Så hvis I ønsker at slippe for besværet, kan I overveje at lade professionelle varetage opgaven med at planlægge alt det praktiske omkring erhvervsrejsen. På denne måde slipper I for at bruge tid og ressourcer på planlægningen og kan i stedet fokusere på rejsens egentlige formål, mens professionelle finder frem til den mest optimale løsning.

Når man kontakter et erhvervsrejsebureau, kan det være en god idé at have taget stilling til overstående faktorer, så man klart kan melde ud, hvilke kriterier der er vigtigst. Dette giver rejseselskabet de bedste forudsætninger for at skabe en rejse, der imødegår jeres krav og lever op til forventningerne. Et professionelt erhvervsrejsebureau kan være behjælpelig med arrangering af alle typer af erhvervsrejser. Så uanset om I ønsker en helt simpel udgave, hvor forretning er det eneste formål, eller ønsker at udnytte erhvervsrejsens potentiale til fulde ved at kombinere med andre aktiviteter, er det muligt at få hjælp til planlægningen.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *