Skatteregler i forbindelse med firmajulegaver

Mange firmaer giver hvert år deres medarbejdere julegaver som en lille ekstra tak for deres hårde arbejde i løbet af året, men for at man kan gøre det, er der en række firmajulegaver regler, man skal følge for at undgå, at medarbejderne skal betale firmajulegaver skat af deres gaver.

Firmajulegaver regler går blandt andet ud på, at hver enkelt medarbejder som udgangspunkt kun må modtage gaver for op til 1.100 kr. om året inkl. moms. Hvis beløbet overstiger dette, skal medarbejderen betale skat af gaven. I forbindelse med julegaver er der dog nogle særlige regler med hensyn til skat og firmajulegaver; julegaver må max koste 800 kr., dog er de altid skattefri, hvis dette overholdes.

Der må samlet gives gaver til medarbejdere for max 1.100 kr. om året, hvilket inkluderer julegaven til 800 kr. Hvis den samlede værdi af gaverne kommer op på mere end de 1.100 kr., skal medarbejderen betale firmajulegaver skat af værdien af resten af årets gaver og ikke af firmajulegaven. Kommer firmajulegaven derimod til at koste mere end 800 kr. samtidig med, at alle årets gaver har en værdi på mere end 1.100 kr., skal der betales skat af samtlige gaver. Der er ikke noget loft for, hvor meget firmajulegaver max må koste, og det er således tilladt at give for mere end 1.100 kr. om året, men her skal man så være opmærksom på, at medarbejderen er nødsaget til at betale skat af den fulde værdi.

Når det kommer til gavekort og pengegaver, skal firmajulegaver skat altid betales, selvom beløbet ligger på under 1.100 kr. Her er der dog også nogle undtagelser, da der ikke skal betales skat af gavekort, hvis værdien ikke overskrider 800 kr. og gavekortet ikke kan ombyttes til kontanter, samt hvis gaverne, som gavekortet kan indløses til, bliver valgt fra en liste, og når det ikke er muligt for medarbejderen selv at købe et tilsvarende gavekort. Gavekort til restaurantbesøg er ligeledes skattefrie, hvis de lever op til følgende kriterier: værdien overskrider ikke 800 kr., gavekortet kan ikke ombyttes til kontanter og kan kun benyttes på en restaurant, hvor menuen er bestemt på forhånd.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *