Tips til chartersejlads

For dig der elsker havet eller bare elsker sejlads, kan det at leje en båd i udlandet være et helt nyt kapitel i dit sejlerliv. Det kan være en ny udfordring og også en god ide til ferier, samtidig med at det forlænger din sejlsæson, hvis vejret herhjemme ikke egner sig. Der er dog nogle ting at tage hensyn til, hvis man vælger at sejle i udlandet, og nogle tips til dette kan du finde her.

Indholdsfortegnelse

Bestil i god tid

Ja uanset hvilken rejse, man vil på er det en god ide at bestille i god tid, men især ved denne salgs ferier, er der noget at vinde ved det. Udover billige fly, er der også et større udvalg indenfor både, og på en sejlerferie, er båden jo det vigtigste.

Undersøg området

Før du vælger et sted at starte sejladsen, kan det være en god ide at undersøge flere forskellige lande og områder. Der kan være anmeldelser af bestemte farvande på nettet, og tips til hvilke områder man helst skal holde sig fra.

Regler er regler

Selvom du måske er en erfaren sejler, skal du når du sejler i udlandet, altid undersøge reglerne i de farvande du begiver dig ud på. Det gælder også de kajer du gerne vil lægge til i løbet af natten, eller hvis du vil ind og udforske de lande du passerer. Derudover kan det være en god ide, at lægge til kaj i god tid, så man er sikret en plads, da der sent hen på eftermiddagen ofte kan være lidt rift om pladserne. Dette er især et godt tips, hvis man ikke er vant til at sejle i udlandet.

Valg af udlejer

Når man så vælger at tage på sådan en sejlads ferie, er det meget vigtigt at vælge den rigtige udlejer af din båd. Et godt tip til dette, er at vælge en udlejer med mange både, da mindre udlejningsfirmaer måske ikke lægger lige så meget vægt på bl.a. vedligeholdelse og rengøring af bådene.

Valg af båd

Det kan godt være at den lille, gamle båd ser meget nuttet og hyggelig ud, men tjek alderen på båden. Et godt tip er at båden ikke må være mere en 3 år, da sådanne både ofte sejler mellem 20 og 30 uger om året, hvilket slider dem ned rimelig hurtigt.

Ingen selvrisiko – husk forsikring

Som et sidste tip er der selvfølgelig ikke noget værre end en ødelagt ferie pga. ulykker. Derfor er det altid vigtigt at få båden forsikret, og her er der gode muligheder for at spare penge, hvis man undersøger tilbud på bådforsikringer inden afrejse.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *