Tjekliste til dykkerferien: Udstyr du bare skal huske at have med

Du har sikkert glædet dig i flere måneder til at komme af sted på den snorkelferie, du har drømt om hele dit liv. Men derfor bør du også være helt sikker på at du har det helt rigtige dykkerudstyr med for det sidste du skal gøre på sådan en ferie, det er at gå ned på udstyr.

Og med de mange muligheder for forskelligt dykkerudstyr, som der efterhånden findes derude, så har vi herunder lavet en komplet tjekliste med udstyr, briller og andet lir du bare skal huske at få købt inden flyveren letter fra Danmark mod de kridhvide strande og flotte havbunde.

Inden du får tjeklisten, så bør du dog være opmærksom på, at det er vigtigt at holde sig budget for øje inden man vælger udstyret. For det kan hurtigt stikke ret meget af med det megen forskellige udstyr, og når du muligvis kun skal bruge det i en uge på ferien, så vil det være overkill at gå ud og spendere det hvide ud af øjnene.

Men her kommer den så: Tjeklisten over hvad du bare skal huske at have med på dykkerferien:

 • Et par store dykkerbriller
  Rigtig mange kan bedst lige bare at svømme lidt rundt oppe i vandoverfladen, mens øjenene glider henover det flotte landskab under overfladen. Til dette har du brug for et par (rigtig) store dykkerbriller, som mindst giver dig et 180 graders udsyn, således du hele tiden kan se så meget af havbunden som mulig. Udover det store udsyn, så skal de også slutte tæt på hovedet. På den måde er du sikker på at undgå vand inde i selve brillen, da det er utroligt irriterende. Men ved at vælge en nærmest dykkermaske er du sikker på at komme udenom dette problem. Så uden sådan et par, så bliver det ikke særligt meget du får set af havbunden, hvilket vil være rigtig synd.
 • Tætte ørepropper (det vigtigste)
  Vil du så hellere ned at dykke lidt længere nede på havbunden, og måske ned at røre nogle fisk, så har du dertil også brug for et par rigtig gode ørepropper. For uden disse får du ganske enkelt rigtig ondt i ørerne, da jo længere ned under vandet du kommer, jo højere bliver trykket på ørerne, og det gør afsindigt ondt. Så når du skal finde dine nye ørepropper, så skal du sørge for at finde nogle i silikone, da disse nemt kan formes til dit øres form, således de altid slutter tæt og du undgår unødig ondt i øret.
 • En god næseklemme
  Sammen med ørepropperne foretrækker mange også at anvende en næseklemme, da du dermed undgår at få et lignende tryk i næsen også. Det er derfor også en rigtig god ide at anskaffe sig sådan et par. Her er det bare vigtigt at den er forholdsvis holdbar, samt at den sidder behageligt på næsen.
 • Et sammenhængende dykkersæt
  Har du ikke adgang til en decideret dykkerflaske med luft i, men stadig gerne vil lidt ned af mod bunden, så bør du måske overveje et sammenhængende dykkersæt med både dykkermaske og snorkel. Sådan et sæt er rigtig populær blandt både voksne, men specielt også børn, da det gør noget sjovere at svømme rundt derude på det store hav, da man så ikke hele tiden skal op at trække vejret, men bare kan blive ved med at snorkle rundt.
 • Svømmefødder
  Er du måske ikke den bedste svømmer, så kan det blive svært at nå særligt langt ned mod bunden i dine gentagende dyk for at komme tæt på fiskene. Det er ret ærgerligt men der er en rigtig god løsning på problemet. Nemlig et par svømmefødder. Sådan et par sætter man bare på fødderne, også giver de ekstra fremdrift, så man netop har mulighed for at komme længere ned mod bunden.

Så nåede du igennem de 5 must-haves til din kommende dykkerferier. Med dette udstyr ombord på flyveren ned til de varme lande, vil du være 100% klar til at snorkle hele dagen.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *