Unge byder grupperejser velkommen

Grupperejser bliver en mere normal rejsekultur blandt de unge. En rejse, der både byder på kulturoplevelser og nye bekendtskaber.

Sabbatår er blevet en kutyme for unge, der afslutter nogen hårde studieår på gymnasiet. Studieårene kulminerer med en festlig vogntur, hvor studenterhuen bliver fyldt godt med øl, cider og shots med granatæblesmag. Mindre festligt er dagen derpå, hvor tømmermændene banker på og lader dig huske hver en genstand, du indtog aftenen forinden. Dog vågner du op til et nyt kapitel i dit liv. Gymnasiegraden er færdiggjort, og du står over for et sabbatår, hvor intet er fastlagt endnu. Bortset fra den rejse, som du altid har ønsket dig at drage ud på.

De fleste bruger nemlig en del af deres sabbatår på at udforske nogle af de verdenshjørner, som de måske ikke får mulighed for at undersøge, når de først begynder en videregående uddannelse. Du er måske én af de mange elever, der til sommer bliver student. Du har måske også planlagt, at du skal ud at rejse i løbet af de tolv måneder. Men du er til gengæld ikke sikker på, om du kender nogen, der kan rejse med dig?

Står du i denne situation, kan du være helt rolig. Grupperejser er blevet et hit, og det er der flere årsager til. Du får her nogle af årsagerne til, hvorfor du skal planlægge at tage på grupperejse i dit sabbatår.

Hovedretten er serveret

Når du lever for dig selv, og du hver aften skal sørge for madlavning og alt der følger med dertil, så kan det nogle gange være en dejlig oplevelse at komme ud på restaurant og få det hele serveret. Det er mindre arbejde, mindre stressende og sommetider smager det endda bedre, end hvad du selv kunne få kokkereret.

Rejser kan på mange punkter sammenlignes med madlavning. Selvom det er rart at styre hundrede procent, hvad der bliver serveret på tallerkenen om aftenen, eller hvordan din fremtidige rejse skal planlægges i den mindste detalje, så kræver det bare en del energi og overskud. Det kræver også, at du tager dig tid til at sætte dig ind i de pågældende destinationer, som du planlægger at rejse til.

Men tager du på rejsernes restaurant og får serveret hovedretten uden at løfte en finger, så giver det dig oftest en anderledes og god oplevelse. Du kan også komme ud for, at du på en positiv måde bliver overrasket over, hvad der bliver serveret. En sådan oplevelse kan du måske få ved at bestille en grupperejse, som din hovedret.

Ved en grupperejse slipper du for alt det krævende arbejde som planlægning, tidsplaner, booking af overnatninger, transport og meget andet, som følger med en rejse til det store udland. Når du booker en grupperejse, er det eneste, du skal bekymre dig om, hvad du skal pakke ned i din rejsekuffert.

Et venskab, der ikke kan købes

På en grupperejse møder du en masse nye bekendtskaber. Nye bekendtskaber, der meget sandsynligt kan blomstre til et tæt venskab. I begyndelsen af en grupperejse vil du typisk føle, at du står lidt på egne ben. Men selvom det er godt med selvstændighed, så vil du helt sikkert opleve, at du ikke er alene i de måneder, hvor du udforsker verdenen. Der er en hel gruppe af andre unge mennesker, som du deler de mange nye oplevelser og indtryk. Du tilbringer hver eneste dag i et par måneder sammen med den samme gruppe mennesker. De mange oplevelser, som I får sammen i løbet af månederne, er med til at skabe et unægtelig tæt bånd mellem jer. Med andre ord får du venner for livet. Du får venskaber, der ikke kan købes for penge. Det kan næsten ikke undgås, at du skaber så tætte bånd med din rejsegruppe, at I holder kontakt, når I lander hjemme i Danmark efter rejsen.

Planlægger du at rejse i dit sabbatår, kan en grupperejse altså være en god oplevelse for dig. Det sparer dig for tid og kræfter med planlægningen. Det giver dig venner for livet, som du helt sikkert kommer til at holde fast i, når du kommer hjem igen. Samtidig får du også følelsen af at stå på egne ben, selvom du er omgivet af andre. Og har du ikke helt råd, så er det bare med at tage et kviklån og komme afsted alligevel.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *