1-dags tur på Øresund – København til Rungsted Havn og tilbage igen

Du behøver bestemt ikke at sejle langt væk for at få store oplevelser både kulinarisk, naturmæssigt og kulturelt. En sejltur fra København til Rungsted vil byde på lige præcis alle de oplevelser, som du kunne ønske dig.

Har du en båd, er det meget muligt, at du drømmer om de lange stræk, hvor du kan opleve fremmede kulturer i Middelhavet, det Caribiske Hav eller måske endda Stillehavet. Men selvom det er det, som du går og drømmer om, er der stadig rigtig mange ting, du kan opleve herhjemme i Danmark. Det kan være med til at slå din udlængsel lidt ned, inden du får sparet nogle penge sammen og søgt orlov fra jobbet, så du endelig kan komme af sted på den store tur, som du har drømt om så længe.

En af de ture, som du ikke må snyde dig selv for, er turen fra København til Øresund. Det er en hyggelig og let tur, når det er godt vejr. Du kan nyde udsynet til både den danske og den svenske kyst og øen Hven, der ligger ude i horisonten.

Mange spændende seværdigheder i Rungsted

Måske forbinder du ikke lige Rungsted med sightseeing, men der er faktisk masser af ting at se og opleve. Når du har lagt til i havnen, kan du derfor sagtens tage på en lille sightseeingtur. Det kan for eksempel være op til Rungstedlund, hvor Karen Blixen tidligere har boet, og hvor der i dag er et museum om hendes liv.

Er du ikke så meget til museer, kan du spadsere i den store have, der hører med til museet. Haven er blevet holdt flot gennem tiden, hvilket gør, at det i dag er en meget stemningsfuld oplevelse at gå der. Den bliver ikke mindre stemningsfuld af, at Karen Blixen i sin tid omdannede haven til et fuglereservat, og at den stadig fungerer sådan. Der er derfor 40 forskellige fuglearter, der udruger æg i haven i de i alt 200 fuglekasser.

Få noget lækkert at spise

Med til en god weekendtur hører selvfølgelig også noget god mad. Der har Rungsted heldigvis også meget at byde på. En af de bedste muligheder, lige meget om du kommer sejlende eller ej, er ClubRiva, der ligger nede på Rungsted Havn. Der kan du både inde og ude spise med udsigt til Rungsted Lystbådehavn.Det er sjovt som sejler at sidde på restaurant og kunne se sin egen båd ligge og vippe i havet.

På restauranten kan du både spise frokost og aftensmad, der består af klassiske danske og internationale retter som Moules Frites, pandestegt rødspætte og Wienerschnitzel. Er du mere til en kop eftermiddagskaffe, kan du også få det. Om aftenen kan du tage på natklub på ClubRiva. Der er ofte koncerter, standup og andre former for underholdning i weekenderne, efterfulgt af dans og fest.

Der ligger dog mange andre restauranter på og ved havnen, så er du mere til en anden form for mad, kan du også nemt finde den hos dem.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *