10 gode råd til dig der vil opleve San Francisco

San Francisco er en populær destination blandt danskere der rejser til USA. Derfor har vi lavet en top 10 med gode råd, som du får brug for, hvis du skal til San Francisco for første gang.

 

 1. Lad bilen stå

Det første tip er at du skal lade bilen stå – det kan ikke betale sig.

Mange af attraktionerne i San Francisco er inden for gåafstand, og bliver der behov for at bevæge dig lidt længere væk, findes der et godt udbud af offentlig transport i byen. Det er nemt at købe billet på stedet, og du vil sikkert opleve, at du hurtigt kommer frem til destinationen uanset om det er med bus eller undergrund.

Hvis i er flere, kan i passende booke en UBER.

Desuden er det dyrt at parkere i byen og langt de fleste hoteller vil ligeledes opkræve et beløb for dem der har en parkeringsplads. Du slipper også for at stresse dig igennem rush hour.

Flere af vejene i San Francisco er ensrettede og du har sporvogne mange steder, så det kan godt være en udfordring at køre i byen.

 

 1. Download et offline kort på mobilen

Download et offline kort som for eksempel maps.me og du vil være sikker på, at du altid kan finde rundt. Det vil spare dig for meget tid. App’en kan også nemt bruges, hvis du hurtigt vil finde et apotek, et spisested eller et supermarked.

 

 1. Besøg de forskellige bydele

San Francisco er kendt for sin enorme diversitet, og du vil opleve forskellige kulturer hvis du kommer rundt i byen. Det er alt fra Castro, Little Italy, China Town til Mission med stærke latinamerikanske bånd og flotte gavlmalerier. Byen er godt kuperet og indbyder til lange gåture.

 

 1. Planlæg Alcatraz i god tid

Den gamle fængselsø, Alcatraz, er utrolig velbesøgt, og der kan sagtens være udsolgt. Derfor handler det om at købe billet i god tid.

 

Bonustips

 • Hvis du vil se Golden Gate, kan du evt. gøre det på cykel og krydse broen til Sausalito og tage færgen retur.
 • China Town kan du nemt vandre ind og ud af og er et besøg værd.
 • Fisherman’s Whart er ret turistet men et rigtig underholdende sted at besøge. Det samme er søløverne som har indtaget molen.

 

 

 1. Forbered dig på de hjemløse

Byen har et stort antal hjemløse og de er meget fremtrædende i bybilledet. Generelt er de fredelige, men er ikke blege for at opsøge en og tigge om penge. Når mørket falder på er der nogle enkelte bydele som kan være lidt utrygge at færdes alene i. Bl.a. Leavenworth St.

 

 1. Lad badebukserne blive i tasken

San Francisco er ikke kendt for sine strande. Primært fordi der mange steder er meget strøm i vandet, og dels fordi der generelt er køligere i San Francisco end i de nærliggende byer i Californien. Hvis du vil besøge de flotte strande så søg mod Los Angeles eller San Diego.

 

 1. Stil dig ved en af endestationerne, hvis du vil prøve en af de berømte sporvogne

Prisen for at køre med sporvognen er nærmest eksploderet, men efterspørgslen er stadig tårnhøj. Ofte vil du i højsæsonen opleve, at det nærmest er umuligt at stige på vognen, hvis du står midt på ruten. Det er simpelthen gået hen og blevet en kæmpe turistattraktion.

 

 1. Shopping på Union Square

Søg mod Union Square hvis shoppetrangen bliver for stor. Her finder du alle de kendte butikker og mærker. Hvis du vil gøre en god handel, kan du søge ud af byen og sigte efter en outlet store. Her sælges ofte udgåede modeller eller 2. sortering med 35-70 % rabat.

 

 1. Vintur til Napa Valley og Sonoma

Hvis du er vinelsker, så kan du tage en arrangeret tur fra San Francisco og ud til Napa Valley eller Sonoma, hvor du finder vingårde, vinmarker og gode lokale restauranter. Særligt Napa Valley er gået hen og blevet en af de mest populære og dyreste vinområder i verden.

 

 1. Se noget sport

Benyt dig af muligheden for at se professionel sport. Uanset om du er til amerikansk fodbold, baseball, basketball, fodbold eller ishockey, så har San Francisco og området et stort udbud. Kig også efter Oakland og Sacramento.

 

Hvis du vil læse om hvor man skal bo i San Francisco. Så anbefaler vi du læser mere om det på CaliTours.dk.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *