5 grunde til, at udveksling er det perfekte sted at starte din rejsekarriere

Drømmer du om at rejse så meget som muligt, er det perfekt for dig at tage på udveksling: Der lærer du en ny kultur at kende, bliver god til sprog og får et stort internationalt netværk.

Hvis du er vild med at rejse og gerne vil gøre det så meget som muligt, ligger der nok en lang rejsekarriere og venter på dig. Vil du starte den tidligt, er det en god ide, at du tager på udveksling. Det kan du gøre allerede, fra du er 14 år, og det er en god måde for dig at opleve verden på egen hånd på en tryg og sikker måde.

Vi giver dig her fem grunde til, at et ophold som udvekslingsstuderende er den perfekte måde for dig at starte din ”karriere” som rejsende. Listen er blevet til i samarbejde med organisationen IntoHighschool. De har gennem mange år sendt unge afsted på deres livs oplevelse til udlandet. Læs mere dem her.

Indholdsfortegnelse

1.   Du får venner fra hele verden

Hvis du vil rejse meget i løbet af dit liv, er det en fantastisk for dig at have venner i hele verden, og når du tager på udveksling, er det netop, hvad du får. Du møder både lokale unge og andre udvekslingsstuderende.

2.   Du lærer et nyt sprog

Som rejsende er det afgørende, at du kan en masse sprog. Når du tager på udveksling, kommer du virkelig til at få et andet sprog ind under huden. Er du ikke så stærk i engelsk endnu, kan du vælge at tage til et engelsktalende land. Har du godt styr på det engelske, kan du lære tysk, spansk, italiensk eller fransk på destinationer som Østrig, Argentina, Italien og Frankrig.

3.   Du får en familie i udlandet

Når du rejser meget, er det rart for dig, at du har nogle at vende tilbage til. Nogle, som du har mulighed for at bo hos, når du er i udlandet. Som udvekslingsstuderende bor du hos en værtsfamilie, som du lærer godt at kende. I mange tilfælde bliver det til et bånd, der varer resten af livet. Når du er i den del af verden en anden gang, vil det derfor være naturligt for dig, at du kommer forbi.

4.   Du lærer at begå dig i en anden kultur

Hvis du vil ud og opleve verden, er det vigtigt, at du kan finde ud af at begå dig i en anden kultur. Kan du ikke det, ender du hurtigt med at blive tilskuer i landet. Som udvekslingsstuderende bliver du en del af den anden kultur: Du har de samme fritidsinteresser som dine klassekammerater, du spiser den samme mad som din familie, og hvis de plejer at gå i kirke, tager du selvfølgelig med.

5.   Du får oplevelser for livet

Den vigtigste grund til, at du gerne vil rejse meget, er nok, at du gerne vil ud at have en masse oplevelser. Det er netop, hvad du kan få, når du tager på udveksling. Du kommer på en Welcome Camp i starten, der bliver afholdt i en af landets store byer og har derefter mulighed for at tage på ture i weekenderne med dine nye venner og familie.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *