9 ting du lærer på din første backpackerrejse

Når man tænker tilbage på sin første backpackerrejse, kan man godt smågrine lidt af de fejl, som man lavede. Vil du undgå at lave de samme fejl, kan det være en god idé at læse denne tjekliste inden din rejse.

Indholdsfortegnelse

Du har pakket alt for meget ned i din rygsæk

En typisk fejl, som mange rejsende begår igen og igen, er at pakke alt for meget med i sin rygsæk. Det er en kunst at kunne pakke sin rygsæk med så lidt udstyr som muligt, og det er derfor vigtig at huske sig selv på ordsproget ”less is more”. Du fortryder hurtigt de mange kilo i tasken, når du skal fra a til b på din rejse.

Du kan ikke nå at se det hele

Har du skrevet en liste på længde med den kinesiske mur, så kan du ligeså godt rive den midt over. Du lærer hurtigt, at man ikke kan nå at se alt det, man har planlagt hjemmefra, hvis der også skal være tid til afslapning. De fede oplevelser kommer ofte, når man intet har planlagt og bare følger sin mavefornemmelse.

De lokale ved bedst

Hvis du troede, at google havde det bedste svar på alt, så kan du godt tro om igen. Du vil få de bedste oplevelser ved at spørge de lokale, som ved, hvad man skal se, og hvor man skal gå hen. Er du på udkig efter en restaurant, så har de med garanti svaret, alt efter om du vil spise italiensk, thailandsk eller mexicansk.

Køb ørepropper

Når du ligger søvnløs på grund af sidemakkerens høje snorken, og der pludselig vælter tre fulde fyre ind på dit værelse, ville du ønske, at du havde anskaffet dig et par ørepropper. Når man er backpacker og sover i fællessovesale med andre mennesker, må man regne med, at der vil være larm om natten. Derfor er det godt at være forberedt og have købt ørepropper allerede inden den første nat.

Man skal holde sig til få lande

Verden er spækket med vidunderlige destinationer, og hvem vil ikke gerne opleve dem alle sammen? En stor fejl, som mange førstegangsbackpackere begår, er at vælge for mange lande på for kort tid. Selvom man ønsker at se det hele, så kan man hurtigt blive stresset og glemme at nyde sin rejse. Brug et rejsebureau som Adventuredk til at skræddersy den perfekte backpacker-rejse.

12 timer i bus er lang tid

Når man rejser rundt i andre lande, kan man blive overrasket over, hvor store afstandene er mellem de forskellige områder. Hvad der på et landkort kan se ud som ingenting, er i virkeligheden ofte meget lange afstande. Det er derfor værd at overveje, om man vil med bus, tog eller fly, når man skal fra sted til sted. 

Folk er meget imødekommende

Man bliver overrasket over, hvor imødekommende og hjælpsomme folk er rundt omkring i verdenen. Uanset om man spørger om vej eller har brug for et sted at overnatte, så er de lokale klar med en hjælpende hånd. Det er livsbekræftende at opleve den venlighed og livsglæde, som man finder i store dele af verdenen.

Det er svært at overholde sit budget

Når man først er på den anden side af jorden, er der mange ting, man gerne vil se og opleve. Derfor kan man nemt komme til at overskride sit rejsebudget. Det er en god idé at have en buffer til uforudsete udgifter, som ofte opstår, når oplevelserne står i kø.

Det er fantastisk at være backpacker

Der er ikke noget bedre end at rejse ud i verden som backpacker. Det er fantastisk at vågne op til følelsen af frihed og bare nyde, at man kan gøre lige, hvad man har lyst til. Man lærer hurtigt, at livet som backpacker ikke kan måle sig med noget andet, og der går sikkert ikke lang tid fra, at du kommer hjem fra din første rejse, til at du har booket en ny.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *