Få styr på ferien inden afrejse

Uanset hvilken årstid man rejser på ferie i, og uanset om man skal på storbyferie, badeferie, oplevelsesrejse eller skiferie, så er det rigtig vigtigt at have styr på alt det, der er at holde styr på i god tid og inden afrejse. Hvad end det er rejsedokumenter eller udløbsdatoen på dit pas, hotelværelser eller flybilletter, vejrudsigten eller pakkelisten, så er det rigtig vigtigt at have rigtig godt styr på alt, hvad det er nødvendigt at holde styr på, inden du tager afsted mod fremmede destinationer og din helt sikkert velfortjente ferie. Her kan du læse mere om, hvad der som minimum skal være styr på inden afrejse, så du sikrer dig, at ferien bliver så god som overhovedet muligt.

Indholdsfortegnelse

Hav styr på rejsedokumenterne

Rejsedokumenterne er nok det allervigtigste at have styr på, for har man ikke styr på alt dette, kan man nemlig ende med at komme i alvorlige problemer. Måske kan man ikke engang komme ud af Danmark eller ind i et andet land.

Sørg for at tjekke udløbsdatoen på dit og alle andre familiemedlemmers pas i god tid. Vær opmærksom på, at visse destinationer kræver, at dit pas er gyldigt i mindst 6 måneder efter udrejse, mens andre steder blot har som krav, at passet skal være gyldigt indtil på et hvilket som helst tidspunkt efter udrejse. Hvis du står i den situation, at dit pas skal udskiftes, så tag dig af dette i så god tid som overhovedet muligt. Både så du ikke længere behøver at bekymre dig om det, og også fordi det aldrig kan være helt sikkert, hvor lang tid det tager at få leveret dit nye pas.

Hvis dit destinationsland kræver, at du skal have et visum for at rejse ind i landet, skal der også være styr på dette i så god tid som muligt. Hav også alle nødvendige forsikringer klar og saml det hele i en mappe, så det er let at finde, hvis der skulle blive brug for det under rejsen.

Under rejsedokumenter hører selvfølgelig også flybilletter og papirer på hotelophold og eventuel billeje. Hav alt dette printet ud og samlet et sted, så også det er nemt for dig at finde, når der er brug for det. Til sidst er det vigtigt, at du husker dit blå sygesikringskort og både dit danske og internationale kørekort.

Book hotelværelser og flybilletter i god tid

Dette giver sikkert sig selv, men det er altså ret vigtigt, at der er styr på hotelværelser og især flybilletter i god tid. Man sparer både penge og en hel del stress, hvis man booker begge dele i god tid.

Læs vejrudsigten for din destination

Du har helt sikkert en nogenlunde idé om, hvordan vejret kommer til at være på din rejsedestination, men lige meget hvad er det en rigtig god idé lige at holde øje med vejrudsigten, herunder især temperaturen, i et par uger før afrejse. Hvis vejret for eksempel ikke er så varmt eller koldt som forventet, kan det godt være et stort chok for én, når man pludselig står i et fremmed land uden den rette påklædning.

Pak de nødvendige ting

Du ved allerbedst selv hvilke former for aktiviteter, du skal lave, mens du er på ferie. Det meste af tiden giver typen af ferie svaret på, hvad for noget tøj og hvilke andre ting du skal medbringe på ferien. Men selvom du skal på badeferie i et varmt land sydpå, skal du tage en tynd jakke med alligevel, da det godt kan være koldt om aftenen, og selvom du skal på skiferie, skal man engang i mellem tage badetøj med, da nogle hoteller har pool eller spa.

Som udgangspunkt skal man dog næsten altid have solbriller og andre former for beskyttelse mod solen med, da det stort set altid er garanteret, at man kommer til at befinde sig ude i solen. Her kan du for eksempel købe caps og kasketter til mænd.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *