Oplev de vilde dyr – tag på safari i Tanzania

Tanzania er stedet at rejse til, hvis du vil opleve nogle af verdens mest storslåede safariområder. Her finder du blandt andet Ngorongoro-krateret, Serengeti-sletten og det højeste bjerg i Afrika, Kilimanjaro. Du vil opleve exceptionel natur og komme helt tæt på det største antal af vilde dyr i hele verden. Hvis du altid har drømt om at opleve The Big Five, kan du være helt sikker på, at din drøm går i opfyldelse i Tanzania. Tanzania har noget helt specielt at byde på, som du ikke kan få andre steder.

Indholdsfortegnelse

Stort på mange måder

Tanzania har et areal på knap 100.000 kvadratkilometer og grænser op til hele 7 forskellige lande. Det er som nævnt også i Tanzania, at du kan opleve Afrikas højeste og verdens højeste fritstående bjerg. Kilimanjaro er 5895 kilometer højt, så du kan få den mest fantastiske udsigt fra det højeste punkt. Kilimanjaro betyder ”skinnende bjerg” på nationalsproget Swahili, og bjerget er da også så højt, at toppen er dækket af sne på trods af dets placering tæt på Ækvator. Det mystiske bjerg har altid været omdrejningspunktet for mange afrikanske myter, fortællinger og sagn. Kilimanjaro dækker over hele fem forskellige klimazoner, hvilket betyder, at der er mulighed for at få mange forskellige naturoplevelser. Regnskoven ved Kilimanjaros fod er meget frodig med tætte skove, eksotiske planter og høj luftfugtighed. Derudover har du gode muligheder for at opleve elefanter, aber og mange andre pattedyr på de omkringliggende, tørre sletter. Jo længere man bevæger sig mod bjergets top, jo mere tørt bliver klimaet. Alligevel er det i 3.500 meters højde stadig muligt at opleve sjakaler, bøfler og antiloper, mens fugle er de eneste dyr helt på toppen.

Et rigt dyreliv og unikke oplevelser

Tanzania vrimler med nationalparker, spektakulære oplevelser og unikke naturfænomener.

Ngorongoro er det største, inaktive vulkankrater i hele verden og et af Afrikas Syv Vidundere. Hvis Ngorongoro ikke var sunket sammen efter et udbrud og stadig var en vulkan, ville bjerget formentligt være højere end Kilimanjaro og dermed Afrikas højeste bjerg. Krateret er 600 meter dybt, og på bunden er der et mangfoldigt og rigt dyreliv, der består af mere end 25.000 større pattedyr. Du vil blandt andet opleve geparder, gnuer, flodheste, strudse, hyæner, zebraer, løver, bøfler og meget mere. Desuden lever flodheste og lyserøde flamingoer i kraterets sø.

De elefanter, der lever her, har på grund af den store mængde mineraler i kraterets jord og vand nogle af verdens største stødtænder. I Ngorongoro kan du desuden være heldig at fuldende din safarioplevelse ved at se et af de yderst sjældne sorte næsehorn. På safari i Tanzania har du altså mulighed for at få en oplevelse af de helt store. 

Oplev verdens mest exceptionelle dyrevandring

På Serengeti-sletten vil du have de allerbedste muligheder i Tanzania for at opleve de mange gazeller, gnuer og zebraer. Her kan du også spotte det afrikanske ”The Big Five”, som omfatter løven, elefanten, bøflen, næsehornet og leoparden. Der lever også mange andre spændende dyr, som for eksempel krokodiller, giraffer og flodheste. Du er altså sikker på ikke at gå glip af noget!

I Serengeti vil du desuden kunne opleve det helt ekstraordinære fænomen, hvor de enorme flokke af gnuer – i jagten efter nyt vand og frisk græs – migrerer fra Serengeti i Tanzania mod Masai Mara i Kenya. Gnuerne synkroniserer deres parring med hinanden, så de alle føder i februar, hvor de er i Serengeti. Det er altså her, kalvene lærer at gå og løbe og får en start på livet.  De store flokke af gnuer bliver ledsaget af zebraer, antiloper og gazeller, som også leder efter ny mad.  To millioner vilde dyr vandrer denne rute på op mod 3.000 kilometer hvert eneste år, og det er da også et af verdens syv naturvidundere. Det er en unik naturoplevelse, som du ikke vil være foruden.

Mange muligheder med safari

I Tanzania findes der mange forskellige typer af safari. Du kan vælge enten at køre i jeep eller minibus, alt efter hvilken oplevelse du ønsker. En anden mulighed er at tage på safari til fods, hvor du er sikker på at komme på nærmeste hold med de eksotiske dyr. Hvis du kunne tænke dig at opleve dyrene på en lidt anden måde, end de fleste gør, kan du med fordel tage på safari om aftenen. Det er desuden på dette tidspunkt af døgnet, de fleste dyr er mest aktive. Hvis du indlogerer dig i en lodge på savannen, får du den mest autentiske safarioplevelse og er blandt de vilde dyr under hele dit ophold. Du vil aldrig glemme den følelse, du får på safari i Tanzania.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *