Rejs væk fra den danske vinter og bliv glad

Vinteren er nærmest uendeligt lang her i Danmark. Du står op og tager i skole eller på arbejde i mørket, inden solen står op, og du tager hjem igen i mørket, efter solen er gået ned. Dine eneste lyskilder er fra kontorlamperne og fjernsynet, der sender billeder fra tropiske strande. Med sådan en hverdag er det intet under, at så mange danskere hvert år får en vinterdepression. Kan du mærke sådan en snige sig ind på dig? Så er det måske på tide og overveje at rejse langt væk. Her følger en liste med rejsemål på Gran Canaria, hvor du er garanteret at drive vinterdepressionen på flugt.

Indholdsfortegnelse

Klassikeren Grand Canaria

Mange af os har allerede været der, men det betyder ikke, at man ikke kan komme igen. Lokaliseret ud for Afrikas vestkyst tilbyder Grand Canaria nemlig sol og sommer hele året rundt. Du tager primært til Grand Canaria for at koble af. Det er her man tager sig en uge, hvor man ikke når meget længere end fra hotelværelset og ned til liggestolen ved poolen. Måske kun lige med undtagelse af et par besøg i hotelbaren. Det er på Grand Canaria du får tanket dine batterier op, så du er klar til de sidste mørke måneder af den danske vinter. Det er derfor ikke Grand Canaria du skal tage til, hvis du er på udkig efter det helt store eventyr blandt fremmede kulturer. Øen har dog nogle flotte bjerge, som kan udforskes på en eftermiddag, hvor liggesårene bliver for slemme.

Kultur og sol for alle pengene på Cuba

Er du til en lidt længere tur, hvor du kan krydre oplevelsen af tropiske temperaturer med en spændende kulturel oplevelse, så kan Cuba varmt anbefales. Her er kridhvide sandstrande, Mojitos og salsamusik rundt om hvert eneste gadehjørne. Cubanerne er kendt for deres laissez faire livsstil, hvor passionen for rom og musik fylder det meste af cubanernes tilværelse. I hovedstaden Havana/Habana kører de gamle amerikanske biler fra fyrrerne og halvtredserne rundt på de palmebeklædte avenuer. De farverige huse står, men kun lige, for folket er mere interesseret i at danse og drikke, end de er i at vedligeholde deres bygninger. Er du heldig at finde et par billige flybilletter, så kan du hurtigt ende med at få en meget billig tur. På Cuba er de nemlig kommunister, og deres priser er meget små. Det betyder til gengæld også, at du ikke finder alle de luksuriøse butikker og kæder, som man normalt plejer at pløje sig igennem på de klassiske feriedestinationer. Det er lettere sparsomt med maden, og de fleste restauranter serverer kun fisk og skaldyr sammen med ris. Heldigvis er det altid nemt og billigt at få sig et glas lækkert cubansk rom at skylle måltiderne ned med.

Legendariske Miami

Du kender uden tvivl Miami fra film. Den klassiske promenade på Venice beach, hvor storbarmede damer ruller på rulleskøjter i ført så godt som ingenting. Og måske tror du, at det bare er på film, at Miami ser sådan ud? Men den er faktisk god nok. Byen er altid badet i solskin og fortræffelige temperaturer, palmerne står nydeligt plantet hver tiende meter på gaderne, og nattelivet pulserer ad alle mulige og umulige aktiviteter. Miami ligger i Florida, som også er kendt som solskinsstaten. Er du til golf, så er Miami stedet, hvor du finder de fleste og flotteste golfbaner. Inden du rejser til USA, skal du dog være opmærksom på, at det kræver et visum at komme ind i landet. Det kaldes et esta visum, og har du spørgsmål til, hvordan du får fat i det, så gå ind på esta-online.us.com. Når visummet er i orden, så er der ikke meget andet at gøre, end at se et par amerikanske actionfilm fra Miami, og så ellers forestille dig, hvordan du selv ville sparke røv derovre. God tur!

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *