Sådan får du den perfekte far-søn ferie

Hvis du tror, at fodboldrejser kun er voksne mænd, der trænger til en mandetur, så læs med her – du går sandsynligvis glip af store oplevelser. Er din knægt ved at være så så stor, at en tur i Lalandia eller Legoland ikke helt udløser samme eufori, så kig med her.

Ofte bliver fodboldrejser givet som gave til konfirmationer som forældregave, ifølge Johan Petersen fra Fodboldrejse.nu. Halvdelen er gangene er det hele familien, der tager afsted til Chelsea eller Barcelona som en familietur. Det er dog i højere og højere grad faderen og sønnen, der laver en drengetur. Når Johan Peterson evaluerer sine kunders oplevelser, er tilbagemeldingen oftest, at det har været en intens tur, hvor far/søn relationen er blevet plejet ypperligt.

”Du kender det måske fra din egen hverdag. Hjemme hos os er  børnene så store, at de har deres eget liv. Vi er som forældre kun i periferien. Derfor kan det også være svært at få kvalitetstid på tomandshånd.”

Og det er en fodboldrejse er ideel til ifølge familiepsykolog, Ellen Bertelsen. ”Den bedste form for kvalitetstid for et barn, er når barnet har forælderen på ene hånd. De gange hvor settingen er væk fra de vante rammer, kan man skabe en fællesfølelse, som kan være med til at forstærke relationen”.

Afhængigt af barnets alder og personlighed så kan det dog være lettere sagt end gjort. Lider dit barn af teenager-itis og er svær at få i gear, så får du 4 gode råd til at planlægge din forældre/barn ferie.

 1. Tag barnet med tidligt i processen
  Jo mere du kan involvere dit barn i processen jo bedre. Det kunne være at få ham (eller hende) til at melde ud, hvilket hold eller rejsedestination, som vil være mest interessant. Lykkes det ikke at trække dit barn væk fra telefonen eller tabletten i lang tid nok til at få et brugbart svar, så kan du eventuelt helgardere ved at vælge en by, hvor der også er andre muligheder for oplevelser.
 2. Overvej meget kraftigt, hvilken standart hotellet skal være
  Jo mere luksuriøst dit barn bor, jo sværere kan det være at få ham udenfor. Har du et mindre udfordrende barn, så overvej, hvad du helst vil bruge pengene på – forplejning eller oplevelser. Er økonomien ikke et problem, så overvej, hvad der lettest giver sandsynlighed for oplevelser – et komfortabelt hotel eller et værelse med begrænsede muligheder. Vælger du et komfortabelt hotel med masser af plads, godt wifi og masser af kanaler på fjernsynet, så kan det måske være svært at få gang i oplevelserne.
 3. Bestil i god tid til de store kampe
  De fleste personer med interesse for fodbold vil gerne se de store kampe – The Old Firm, El Classico eller et lokalt derby. Netop fordi interessen er så massiv, er det en god idé at bestille billetter og hotel i god tid.
  Både før-omtalte El Classico og The Old Firm er temmelig svære at få billetter til en månedstid før kampen. Nogle gange kan det være svært at billetter i indeværende sæson – det kan varriere.
 4. Ikke alle kampe er gode kampe
  Før du bestiller en billetter til en kamp, er det ofte en god idé at rådføre dig med nogen, som kender holdene og stadion. Det er ikke altid lige ideelt at bestille billetter til en eller anden Manchester United kamp mod en modstander, du ikke kender. Der findes hold, som har personer, der har mere lyst til ballade end at se en god fodboldkamp. Køber du billetter i samme sektion som dem, så kan det gå hen at blive ubehageligt. Kontakt derfor altid det lokale billetkontor (eller nogen, der kender stadion) og hør mere om sikkerhed, om du kan have fan gear på, og eventuelt hvordan udsynet er fra de sæder, I overveje at købe billetter til.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *