Smukke Malaysia

I Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, finder du de smukkeste naturparker, en spændene Chinatown og byens to signaturtårne ”Petrona towers”. I Chinatown finder du alt mellem himmel og jord. Du kan og kommer sikkert til at møde en hel del at den elendighed som de fattigste af befolkningen lever i. I deres dyrepakker kan man opleve nogle af de mest eksotiske fugle, og spektakulære flora. Lidt ude fra byen kan man besøge et heeligt tempel på toppen af en bjerg. Ved bjergets fod er der museer der viser den historier fra hinduismen og en slange zoo.

På turen op til templet, kan du være sikker på at få godt med mission, idet du skal op af ca. 300 trappetrin i 35 graders varme, mens du bliver forsøgt bestjålet af en masse sultne aber. Du kan evt. købe nogle vandrestave til ferien, så bliver det lettere at gå op af trinene. I Kuala Lumpur kan man også bestille en tur ind til Tanaan jungle. Turen koster mellem 400 og 700 dkk,- afhængig af hvilken pakke man vælger, hvor der bl.a. er mulighed for at rafte, elefantridning og mødes med de indfødte beboer i junglen og lærer om hvordan de lever. Der vil også være mulighed for at bestige et bjerg, mens man lærer om hvordan hele apoteket hjemme i Danmark kan findes i junglen. I hovedstanden skal man være opmærksom på at man befinder sig i et af verdens fattigste kande. Til gengæld kan man leve for næsten ikke penge, samtidig med man får noget af det lækreste mad. F.eks. kan man spise indisk butterchicken for kun 15 kr. I den indiske del af byen.

Paradisøerne …

Koh Phangan, Koh Tao og Koh Samui.

Er du til fest, sol og glade dage, så bør du klart overveje at tage til Koh Phangan, som er en af de tre turisøer ud fra Thailands vestkyst.

Moonparties; Hver weekend kan du tage del i det øen er mest kendt for, nemlig fullmoon- og halfmoonparties, afhængig af datoen, her er folk smurt ind neonmaling og påklædt i friske farver. Halvmånefesten foregå midt i junglen, som fyldes med techno lyd og lys, buckets fyldt til randen med alkohol og underholdene ildshows. Det koster omkring 300 dkk,-. at deltage. Fuldmånefesten foregår på stranden og minder om distortion i København, hvorfor det også er gratis. Her vader man fra den ene strand bar til den anden, men man sjipper rundt i sjippetorv med ild i og bartenderne puster ild.

Når de værste tømmermænd har lagt sig så kan man evt. leje en knallert og kører en tur rundt for at se øen. Man kan f.eks. tage en tur op på bjerget og bade i et vandfald, svømme rundt i et vandland eller tage til en elefantpark.

Strandene ligner noget fra en film og man kan nemt glemme at man ikke befinder sig i paradis.

Hvis man gerne vil udforske havet, ville vi foreslå at man sejlede over til naboøen Koh Tao, hvor man finder dykkerbutikkerne side om side. Her finder man en masse spændene mennesker fra hele verden som bare venter på at tage folk med ud og enten snorkle eller dykke. Det er også meget billigt at tage dykkerbevis, det koster nemlig ikke mere en ca. 1800 dkk,-, hvilket er en oplagt mulighed nu når befinder sig samme sted som nogle af verdens smukkeste koraler samt fisk. Der er også mange hyggelige barer langs kysten.

Koh Samui some er den største ø, virker også som den mest turistet da de fleste hoteller ligger klods op af hinanden, og har derfor ikke den helt samme følelse af paradis. Tilgengæld er der et større udvalg af spændene ting man kan lave på øen. F.eks. kan man opleve den Thailanske kampsport ”muy thai” på helt nær hånd til et af de store sportsevents eller købe vandrestave og vandre rundt på øen.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *