Tips til at have en sikker rejse

Når man skal til at rejse, er der mange der advarer en om hvor farligt det kan være at befinde sig i et andet land, med andre normer og værdier. Farligt kan det godt være, men her er der nogle tips til, hvordan man får sig en sikker rejse. Disse tips gælder specielt hvis det er ens første rejse, eller hvis man rejser alene (for første gang). Det gælder også hvis man nu skal til et helt andet land, end der man normalt kommer fra, da der kan være nogle ting man skal have ordnet inden.

Indholdsfortegnelse

Vacciner

For at øge ens sikkerhed, er det en god ide at overveje hvor det er man skal hen. Om klimaet er anderledes, om der er en smittende virus, om planterne kan give en, en allergisk reaktion eller hvad det nu kan være. Ofte kan man godt undlade at overveje alle disse ting, da mange vælger at rejse til lande, hvor der er meget turisme. Men alligevel kan det være en god ide at tage til lægen, og se om der er nogle specielle vacciner man skal have. Og gør det i god tid, så man kan nå at få dem alle sammen! Så er man også derved sikret, og kan spise og drikke nogle lunde som man vil. Hvis uheldet nu skulle være ude, er det ikke lige så fedt bare at skulle bruge sin ferie i en seng og være syg, så derfor kan vaccinen være et godt sikkerhedsnet.

Videoovervågning

Hvis man nu oplever at blive røvet fra, eller det der er værre, er det en god ide at få tjekket om der er videoovervågning, eller andre ting, der kan hjælpe en. Et godt tip kan derfor være at tjekke oplysninger som politi, ambulancer, videoovervågning og generelt sikkerheden i det land, man rejser ned til, for hvis nu man rejser hen til et sted med øget kriminalitet, kan det være rart at vide hvad man skal gøre, hvis uheldet nu er ude.

Turist

En anden ting som man kan udsættes for, når man er turist, er at blive snydt. Det med at man bliver set som turist, gør at man automatisk bliver set som en med penge mellem hænderne, og derved en man godt kan snyde fra. Derfor er det en god ide at passe på med hvor man køber sine ting fra, eller i hvert fald bare være opmærksom på hvor meget man betaler for de specielle ting, så der er en mindre risiko for at man bliver snydt.

Udover det, kan det også være klogt at holde godt øje med sine ting, og hele tiden være opmærksomme på, hvor ens ting er. Det gælder specielt steder som i en metro, eller generelt bare steder med mange mennesker. Et tip kunne være at overveje hvor ens penge, pung og andre ejendele ligger, og om hvor nemt det ville kunne være at stjæle dem.  På denne måde er man igen sikret, og ved at følge disse trin, kan man undgå at opleve nogle ubehagelige situationer. Specielt hvis det nu er første gang man rejser, eller hvis det er første gang at man rejser alene.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *