Tre lande, hvor du skal smage deres pandekager

Der er mange andre lande end Danmark, hvor de har en stærk tradition for at spise pandekager. Vi giver dig her tre bud på lande, hvor du skal smage deres lækre og anderledes pandekager.

Når du rejser, er den lokale mad en mindst lige så stor del af din oplevelse, som de seværdigheder du kommer til at se. I nogle tilfælde er det lige frem værd for dig at rejse efter maden, fordi den er så stor en oplevelse i sig selv.

Noget af den mad, som du ikke må snyde dig selv for at prøve, når du rejser, er pandekager. Det er noget, der bliver spist i stort set hele verden, men den bliver alligevel lavet på mange forskellige måder. Vi giver dig her vores bud på tre lande, hvor du skal smage deres pandekager, når du er på rejse i landet.

Indholdsfortegnelse

Prøv amerikanske pandekager i USA

De tykke svampede pandekager, der kan suge litervis af ahornsirup til sig, er virkelig blevet et af kendetegnene for USA. Mange steder i Danmark kan du finde dem på brunchbuffeten, men det er alligevel noget andet, når du spiser denne form for pandekager på den anden side af Atlanterhavet.

Har du appetitten til det, kan du kaste dig ud i at prøve en Lumberjack Slam. Den er opkaldt efter arbejderne i skovene, der skulle bruge virkelig meget energi. Morgenmaden består derfor af pandekager, skinke, pølser, æg, kartofler, bacon og brød.

Spis blinis i Rusland

På din rejse i Rusland bør du prøve de tynde pandekager, blinis, der typisk serveres med fisk på. Hvis du har råd til det, kan du vælge kaviar, ellers laves de dog også med andre former for fisk, for eksempel laks. Pandekagerne kan dog også spises med æble, rosiner og andre søde sager, hvis du er mere til en dessertpandekage.

Madpandekager i Mexico

Tager du til Mexico, er det ikke søde pandekager, men derimod madpandekagerne som du skal prøve. De er en slags fladbrød eller pandekage, der bliver lavet af majsmel. De er meget udbredte i landet, hvor de bliver spist med kød og grøntsager. Du kan dermed nyde denne lækre ret til hovedret.

Lav dine egne pandekager inden afrejse

Har du fået lyst til pandekager efter al den snak om dem, kan du hurtigt få lavet nogle ude i køkkenet. De fleste har allerede ingredienserne til pandekager i deres køkken, så det er bare om at komme i gang. Du kan eksperimentere med at lave en af de former for pandekager, som du netop har læst om. Du kan også lave de klassiske tynde og lækre pandekager, som vi plejer at lave her i Danmark. Mangler du en opskrift, kan du finde en her.

Pandekager er fantastisk mad, fordi det er så nemt at variere det. Som du netop har læst, kan du både spise det med kød, fisk, sirup og æbler. Næsten lige meget hvad du har i dit køleskab, vil du derfor nemt kunne finde noget at komme på dine pandekager.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *