Vælg det rette boliglån

Står du og skal købe bolig, så er hvilken type boliglån, det bedst kan betale sig at tage, noget af det, der er vigtigst at tænke over. Valget af lån til bolig afhænger helt af dig og din økonomi samt hvilken type bolig, du skal købe, og her finder du de to typer af lån, der oftest er at vælge imellem, når man skal låne penge til bolig.

Realkreditlån

Et realkreditlån er nok den mest udbredte form for boliglån, da det i de fleste tilfælde er den billigste måde, man kan finansiere sin bolig på. Med et realkreditlån kan man låne helt op til 80% af boligens værdi. Præcis hvor stor en procentdel, man kan låne, kommer dog an på hvilken type bolig, man skal købe, samt hvordan din økonomi ser ud, og hvilken stand, størrelse og beliggenhed boligen har. Vælger man at tage et realkreditlån, skal man vælge mellem en fast eller en variabel rente, og hvilken af disse, der er den bedste løsning, kommer helt an på, hvad man selv har det godt med. Med en fast rente kender man renten i lang tid fremad, og man kan på den måde planlægge sin økonomi efter lånet. En variabel rente er lidt mere risikabel, da man kan komme ud for, at renten stiger fra tid til anden.

Bankboliglån

Et bankboliglån er endnu en mulighed for lån til bolig. Denne type lån bliver ofte brugt til at finansiere den del af boligens værdi, som man ikke kan betale med et realkreditlån eller med sin egen opsparing. Her kan man som udgangspunkt låne op til 15% af boligens værdi, mens man så selv skal kunne finansiere de resterende 5% af boligens værdi. På et bankboliglån er renten typisk højere end på et realkreditlån, men til gengæld kan man til enhver tid opsige banklånet uden at skulle være bange for at tabe pengene.

https://boligkredit.dk/ kan du læse meget mere om boliglån samt om hvilke muligheder, man har, når man skal finde det helt rette lån til bolig. Du kan desuden få en personlig og professionel vejledning i at finde og tage et lån til køb af bolig, hvor der bliver taget udgangspunkt i din personlige økonomi.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *